Poškodovanih 22 čeških turistov

Foto: Žurnal24 Nesreča se je zgodila v soboto okoli 4. ure zjutraj. (Foto: Goran Šebelić / CROP
V nesreči češkega avtobusa na Hrvaškem 22 poškodovanih.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem se je na cesti med Novigradom in Porečem zgodila prometna nesreča češkega avtobusa, v kateri je bilo poškodovanih 22 čeških turistov. Nihče med njimi ni v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

Vse poškodovane češke turiste so pregledali v zdravstvenem domu v Umagu, 19 pa so jih poslali na dodatne preglede v bolnišnico v Pulj. Po navedbah predstavnika civilne zaščite ni nihče v smrtni nevarnosti, 15 jih je po pregledu bolnišnico že zapustilo, štiri pa so obdržali zaradi manjših zlomov in lažjega pretresa možganov. Na avtobusu, na katerem je bilo 31 potnikov, so bili povečini upokojenci, še poročajo hrvaški mediji.

Voznika premagala utrujenost
28-letni voznik avtobusa Kurt Skrazny je najverjetneje zaradi spolzke ceste in prevelike hitrosti v bližini kamnoloma Antenal blizu mesta Novigrad okoli 4. ure zjutraj izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal na nasprotni pas cestišča, nato pa je avtobus zletel s ceste ter padel najmanj tri metre globoko, je povedal vodja istrske policijske uprave Gordan Ostović.

Dodal je, da voznik po njihovih dosedanjih podatkih ni bil pod vplivom alkohola, toda  test alkoholiziranosti bodo kljub temu opravili. 28-letnik voznik, ki je zaradi nesreče v šoku, hrvaškim medijem ni hotel dajati izjav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.