Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Poškodovanih 22 čeških turistov

Nesreča se je zgodila v soboto okoli 4. ure zjutraj. (Foto: Goran Šebelić / CROP Žurnal24 main
V nesreči češkega avtobusa na Hrvaškem 22 poškodovanih.

Na Hrvaškem se je na cesti med Novigradom in Porečem zgodila prometna nesreča češkega avtobusa, v kateri je bilo poškodovanih 22 čeških turistov. Nihče med njimi ni v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

Vse poškodovane češke turiste so pregledali v zdravstvenem domu v Umagu, 19 pa so jih poslali na dodatne preglede v bolnišnico v Pulj. Po navedbah predstavnika civilne zaščite ni nihče v smrtni nevarnosti, 15 jih je po pregledu bolnišnico že zapustilo, štiri pa so obdržali zaradi manjših zlomov in lažjega pretresa možganov. Na avtobusu, na katerem je bilo 31 potnikov, so bili povečini upokojenci, še poročajo hrvaški mediji.

Voznika premagala utrujenost
28-letni voznik avtobusa Kurt Skrazny je najverjetneje zaradi spolzke ceste in prevelike hitrosti v bližini kamnoloma Antenal blizu mesta Novigrad okoli 4. ure zjutraj izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal na nasprotni pas cestišča, nato pa je avtobus zletel s ceste ter padel najmanj tri metre globoko, je povedal vodja istrske policijske uprave Gordan Ostović.

Dodal je, da voznik po njihovih dosedanjih podatkih ni bil pod vplivom alkohola, toda  test alkoholiziranosti bodo kljub temu opravili. 28-letnik voznik, ki je zaradi nesreče v šoku, hrvaškim medijem ni hotel dajati izjav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.