"Poskusi: vnovič in zopet in znova"

V novem letu ne pošiljajte brezveznih esemesov, ampak bodite sonce in odganjajte sence.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Nina Oštrbenk Še dva dni in nekaj ur nas loči do novega leta 2012, zato vam najprej želim, da bi dobili čim manj verižnih esemesov, kot je ta: "Srečno naj bo novo leto, radostno in brez težav, četudi ga kdaj kaj skrbi, naj od zdravja, veselja in ljubezni prekipi!" Slovenci smo namreč samo v zadnjih urah leta 2010 in v prvem dnevu leta 2011 poslali več kot 14 milijonov esemesov. Postavili smo rekord. Letos je bilo nasploh rekordno leto: v številu brezposelnih, stečajev, zadolženosti, političnih kriz in nebuloz ... Kljub temu ali prav zaradi tega sem optimistka, da bo v letu 2012 bolje. Navsezadnje je Tone Pavček že pred desetletji zapisal: "Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence."

Želje. Zato vam v naslednjem letu želim – ne glede na to, kako kičasto zveni –, da bi bili zdravi. Takoj zatem pa, da bi bili sonce ter s svojim smehom in optimizmom "okužili" čim več ljudi. Če boste sonce, boste lažje prenesli nerganje šefa ali sodelavke, premalo cekinov v denarnici in pomanjkanje časa. Lažje boste tudi izpolnili novoletne obljube, da boste shujšali za x kilogramov, si vzeli več časa zase, družino in prijatelje, se naučili španščine, odpotovali na Maldive, omrežili seksi moškega/žensko, si našli sanjsko ali novo službo ... In če vam v prvo ali drugo ne uspe, se spet spomnite Pavčka: "A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova, poskusi: vnovič in zopet in znova." Srečno, nasmejano in optimistično 2012!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.