Slovenija > Komentarji in kolumne
46 ogledov

"Poskusi: vnovič in zopet in znova"

V novem letu ne pošiljajte brezveznih esemesov, ampak bodite sonce in odganjajte sence.

Nina Oštrbenk | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Še dva dni in nekaj ur nas loči do novega leta 2012, zato vam najprej želim, da bi dobili čim manj verižnih esemesov, kot je ta: "Srečno naj bo novo leto, radostno in brez težav, četudi ga kdaj kaj skrbi, naj od zdravja, veselja in ljubezni prekipi!" Slovenci smo namreč samo v zadnjih urah leta 2010 in v prvem dnevu leta 2011 poslali več kot 14 milijonov esemesov. Postavili smo rekord. Letos je bilo nasploh rekordno leto: v številu brezposelnih, stečajev, zadolženosti, političnih kriz in nebuloz ... Kljub temu ali prav zaradi tega sem optimistka, da bo v letu 2012 bolje. Navsezadnje je Tone Pavček že pred desetletji zapisal: "Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence."

Želje. Zato vam v naslednjem letu želim – ne glede na to, kako kičasto zveni –, da bi bili zdravi. Takoj zatem pa, da bi bili sonce ter s svojim smehom in optimizmom "okužili" čim več ljudi. Če boste sonce, boste lažje prenesli nerganje šefa ali sodelavke, premalo cekinov v denarnici in pomanjkanje časa. Lažje boste tudi izpolnili novoletne obljube, da boste shujšali za x kilogramov, si vzeli več časa zase, družino in prijatelje, se naučili španščine, odpotovali na Maldive, omrežili seksi moškega/žensko, si našli sanjsko ali novo službo ... In če vam v prvo ali drugo ne uspe, se spet spomnite Pavčka: "A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova, poskusi: vnovič in zopet in znova." Srečno, nasmejano in optimistično 2012!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.