Noče biti več poslanec SDS, raje bo ...

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
V parlamentu niso imeli posluha zanj.
Oglej si celoten članek

DZ se je na današnji izredni seji seznanil tudi s sklepom občinskega sveta Občine Lendava o potrditvi mandata Janeza Magyarja za lendavskega župana. Zaradi nezdružljivosti funkcij mu je s tem prenehal mandat poslanca. Magyarja bo v parlamentu predvidoma nadomestil Andrej Kosi, o čemer pa mandatno-volilna komisija DZ še ni odločala.

Magyar je sicer funkcijo župana že opravljal do aprilskih državnozborskih volitev, ko je bil izvoljen za poslanca. Na jesenskih volitvah pa je s podporo strank SDS in NSi znova kandidiral za župana Lendave in v drugem krogu zmagal z okoli 55 odstotki glasov.

Slovenija Janša: Predaleč je šlo

Pred prvim krogom lokalnih volitev je 54-letni Magyar povedal, da se želi s funkcije poslanca vrniti na občino, ker so bili kljub naporom njegovi odlični predlogi v parlamentu preglasovani, kot župan pa se je dokazal s projekti in sodeloval z vsemi.

Magyarja, ki se je zaradi nezdružljivosti funkcij poslovil s poslanskega mesta, bo v parlamentu predvidoma nadomestil Andrej Kosi, ki je bil v ptujski volilni enoti na listi SDS uvrščen tik za Magyarjem. Kosi je sicer kandidiral v volilnem okraju Ormož in prejel 2893 glasov oz. 30,52 odstotka.

Foto: Profimedia Janez Magyar Viktor Orbán Janez Janša

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:55 26. December 2022.

    Prvi na vaši kot zadnji v mestu kmet ostane kmet srečno janči

  • 17:26 23. December 2022.

    Kot župan lahko veliko več spravi na svoj račun! Kot poslanec opozicije ne more nič ukrati!!

  • 17:20 23. December 2022.

    Ima univerzalen klobuk ,ki vsepovsod paše

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.