Poslanec Levice s kontroverznimi stališči glede Ukrajine in Rusije

Foto: Anže Petkovšek Novinarska konferenca koordinatorja Levice Luke Mesca in poslanca Mihe Kordiša ob vložitvi zakona o zdravstvenem zavarovanju.
Foto: Anže Petkovšek Novinarska konferenca koordinatorja Levice Luke Mesca in poslanca Mihe Kordiša ob vložitvi zakona o zdravstvenem zavarovanju.
"Zaustavitev širjenja NATO pakta na vzhod in dejansko izvajanje sporazuma iz Minska, pa ruska vojska v Ukrajino nikoli ne bi vstopila oziroma bi kaj hitro iz nje odšla."
Oglej si celoten članek

"Kje so bile sankcije zadnjih sedem let, ko so padale bombe na Donbas? Kje so bila obsodbe, ko je zadnjih nekaj tednov Kijev kopičil vojsko za svojo varianto Oluje? Kje je bila mednarodna modrost, da se zaustavi širitev NATO pakta na meje Rusije? Kje neki, na zahodu Ukrajine je urila neonaciste in jim dovažala orožje," ocenjuje poslanec Levice Miha Kordiš.

Meni, da bi vojno lahko preprečili z ukrajinsko nevtralnostjo in uveljavitvijo sporazuma iz Minska za avtonomijo Donbasa. "Samo to. Normalno, razumsko, samoumevno. Ampak ne. Nikoli ni šlo za Ukrajino, ki je proksi in žrtev atlantske ostpolitik: NATO hoče svoje obkoljevanje Rusije za vsako ceno, življenja ga ne zanimajo. Če bi mir hoteli, bi ga imeli. Pa ga nočejo. Zato toliko obsodb, a niti ene same resne pobude, da naj se ruska vojska umakne v zameno za to, kar je bilo že zdavnaj dogovorjeno: da NATO ne leze na rusko mejo in da se Minsk spoštuje. Niti ene!"

Kordiš pravi, da mediji, diplomati in politiki resnično ozadje prikrivajo, da bi razpihovali konflikt z Rusijo. 

"Zaustavitev širjenja NATO pakta na vzhod in dejansko izvajanje sporazuma iz Minska, pa ruska vojska v Ukrajino nikoli ne bi vstopila oziroma bi kaj hitro iz nje odšla. Sama. Sploh ni (bilo?) zapleteno, res ne, hitro bi bil mir. Ampak o tem ne smemo preveč na glas, za propagando šteje le zadnji del sestavljanke o hudobni Rusiji, ki naj trasira in opravičuje konflikt. In smo, kjer smo. Na robu vojne v Evropi. Hvala NATO. Naj imajo članice pakta - sploh vodilne članice - vsaj toliko obraza, da dobro poskrbijo za begunce in da pomagajo postaviti državo nazaj na noge, ko se tragedija enkrat konča," je sklenil Kordiš, ki je s svojim zapisom požel veliko všečkov, pa tudi precej zgražanja.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 39

  • 18:20 25. Februar 2022.

    Kordiš je do sedaj precej drek mešal. Zato je treba preveriti, kar je povedal, da bi mu verjel. Sicer pa …

  • 14:42 25. Februar 2022.

    Kar je Kordiš izjavil ima rep in glavo, smisel in logiko. Zahod, Nato in naivna Ukrajina, pa si izzivali in …

  • 13:34 25. Februar 2022.

    Levi beeeee....d

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.