Poslanec SNS odstranil dvojezično tablo

Foto: Žurnal24 Prijatelj je pred lastnoročno odstranitvijo table izkoristil že vsa pravna sreds
Poslanec SNS Srečko Prijatelj je v vasi Lokev pri Bazovici odstranil tablo z dvojezičnim slovensko-italijanskim napisom Bazovica – Basoviza.
Oglej si celoten članek

Poslanec SNS Srečko Prijatelj je v vasi Lokev pri Bazovici odstranil tablo z dvojezičnim slovensko-italijanskim napisom. Ob tem je pojasnil, da ne gre za dvojezično območje, zato takšna tabla "tam nima kaj početi". Nanjo je že večkrat opozoril državne organe, ker pa niso ukrepali, je to storil Prijatelj sam. Ker jo je odstranil nezakonito, pričakuje kazen. Enako pa po njegovih besedah velja za tiste, ki so tablo protizakonito obesili. Predvideva, da je bila postavljena na pobudo občine Sežana.

Pojasnil je, da je to naredil na pobudo krajanov in borcev, ker je bila tabla zanje sramotno dejanje: "Vemo, da so bazoviške žrtve prve žrtve, ki so padle pod streli fašistov, zato je to sramota za Slovenijo in za Lokev, največjo vas v Sloveniji". Pri tem ga podpira tudi nacionalna stranka, pri odstranitvi pa je bilo zbranih okoli trideset ljudi.

Po njegovih besedah je treba ustaviti tudi agresivno akcijo nakupa nepremičnin po Sloveniji s strani Italije, saj meni, da za slovensko manjšino v Italiji ni tako dobro poskrbljeno kot za italijansko pri nas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.