Slovenija
30 ogledov

Poslanec SNS odstranil dvojezično tablo

Prijatelj je pred lastnoročno odstranitvijo table izkoristil že vsa pravna sreds Žurnal24 main
Poslanec SNS Srečko Prijatelj je v vasi Lokev pri Bazovici odstranil tablo z dvojezičnim slovensko-italijanskim napisom Bazovica – Basoviza.

Poslanec SNS Srečko Prijatelj je v vasi Lokev pri Bazovici odstranil tablo z dvojezičnim slovensko-italijanskim napisom. Ob tem je pojasnil, da ne gre za dvojezično območje, zato takšna tabla "tam nima kaj početi". Nanjo je že večkrat opozoril državne organe, ker pa niso ukrepali, je to storil Prijatelj sam. Ker jo je odstranil nezakonito, pričakuje kazen. Enako pa po njegovih besedah velja za tiste, ki so tablo protizakonito obesili. Predvideva, da je bila postavljena na pobudo občine Sežana.

Pojasnil je, da je to naredil na pobudo krajanov in borcev, ker je bila tabla zanje sramotno dejanje: "Vemo, da so bazoviške žrtve prve žrtve, ki so padle pod streli fašistov, zato je to sramota za Slovenijo in za Lokev, največjo vas v Sloveniji". Pri tem ga podpira tudi nacionalna stranka, pri odstranitvi pa je bilo zbranih okoli trideset ljudi.

Po njegovih besedah je treba ustaviti tudi agresivno akcijo nakupa nepremičnin po Sloveniji s strani Italije, saj meni, da za slovensko manjšino v Italiji ni tako dobro poskrbljeno kot za italijansko pri nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.