Poslanko SDS ujeli s ponarejenim PCT potrdilom

Foto: Saša Despot Lidija Ivanuša Foto: Anže Petkovšek Ustanovna seja dz državni zbor parlament Janez Janša
Lidijo Ivanuša, poslanko SDS v prejšnjem sklicu državnega zbora in kandidatko te stranke na aprilskih volitvah, so pri prehodu slovensko-hrvaške meje ujeli s ponarejenim potrdilom PCT, piše portal Necenzurirano.
Oglej si celoten članek

Po njihovih informacijah je do incidenta prišlo v nedeljo, 9. maja lani, na mejnem prehodu Jelšane. Slovenija in Hrvaška sta bili takrat zaradi slabih epidemioloških razmer na rdečem seznamu. To je pomenilo, da so lahko potniki v Slovenijo prišli brez karantene le z negativnim hitrim ali PCR testom, ki ni smel biti starejši od 48 ur. Izjema so bili cepljeni ali prebolevniki, vendar so kot dokaz potrebovali ustrezno zdravniško potrdilo.

Zoper takratno poslanko SDS je zato policija zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin sprožila predkazenski postopek, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora. Po zaključeni preiskavi naj bi zoper njo vložili kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru, še piše Necenzurirano, kjer so Ivanušo poklicali, a je pogovor prekinila, še preden so jo lahko vprašali za komentar.

Policija je v času preverjanja odkrila okoli 200 primerov ponarejanja listin PCT. Zanimivo je, pišejo na Necenzurirano, da je policija domačo javnost obveščala celo o tem, da so med osumljenci teh kaznivih dejanj policisti, ki naj bi imeli lažna covidna potrdila, in zdravniki, ki so jih izdajali v zameno za denar, nikoli pa niso razkrili, da je v preiskavi tudi poslanka državnega zbora.

Tudi sicer so imeli policisti po informacijah portala Necenzurirano veliko težav pri preiskovanju suma kaznivega dejanja. Ivanušo, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Ločici pri Savinji, naj bi tako več mesecev neuspešno iskali na policijski postaji Žalec, kjer so jo hoteli zaslišati oziroma pridobiti njene izjave o okoliščinah storitve kaznivega dejanja. To naj bi naredili šele lani jeseni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 19:53 2. Avgust 2022.

    Ni nobena izjema. Imajo ga vsi.

  • 15:47 2. Avgust 2022.

    Omenjena posranka je dobro šolana, najprej jo je pilil plemeniti, potem pa dodelal sam veliki vodja. In nekam dolgo so …

  • 13:57 2. Avgust 2022.

    Tudi SDSovci so samo ljudje. Če je kdo mislil, da so brezmadežni, se je lahko v nasprotno prepričal vsaj v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.