Poslovila se je znana slovenska igralka in producentka

Foto: Profimedia Nevenka Koprivšek Foto: Profimedia Nevenka Koprivšek Foto: Profimedia Nevenka Koprivšek
Žalosten dan za slovensko kulturo.
Oglej si celoten članek

Na Facebook strani Gledališča za uprizoritvene umetnosti Bunker so sporočili, da se je poslovila njihova ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek, sicer tudi prejemnica Župančičeve nagrade leta 2003, leta 2011 pa ji je francoska veleposlanica Nicole Michelangeli podelila častni naziv Vitezinja reda umetnosti in leposlovja.

xxx

"Neizmerna žalost in bolečina sta nas obšli ob vesti, da nas je zapustila nekdanja umetniška direktorica Gledališča Glej in vsestranska ustvarjalka Nevenka Koprivšek. Hvala za Glej, hvala za Bunker in hvala za naše in tvoje sodobno gledališče, Nena," pa so v odzivu na tragično vest na Twitterju zapisali pri Umetniškem svetu Gledališča Glej.

Koprivškova je diplomirala iz igre na pariški šoli za gledališče Ecole Jacques Lecoq, sprva je delala kot igralka in pedagoginja, nato pa se je preizkusila še v vlogi gledališke režiserke in umetniške direktorice Gledališča Glej. Od leta 1997 je bila umetniška direktorica zavoda Bunker, Stare elektrarne in mednarodnega festivala Mladi levi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:05 15. Februar 2021.

    erjetno imate tudi kakšen podatek koliko je bila gospa stara? Sožalje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.