Slovenija
41773 ogledov

Poslovila se je znana slovenska igralka in producentka

Nevenka Koprivšek
1/3
Bunker.si
Žalosten dan za slovensko kulturo.

Na Facebook strani Gledališča za uprizoritvene umetnosti Bunker so sporočili, da se je poslovila njihova ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek, sicer tudi prejemnica Župančičeve nagrade leta 2003, leta 2011 pa ji je francoska veleposlanica Nicole Michelangeli podelila častni naziv Vitezinja reda umetnosti in leposlovja.

Žalostni in zaprepadeni sporočamo, da je nenadno preminula Bunkerjeva ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek. 🖤

Objavil/a Bunker dne Nedelja, 14. februar 2021

"Neizmerna žalost in bolečina sta nas obšli ob vesti, da nas je zapustila nekdanja umetniška direktorica Gledališča Glej in vsestranska ustvarjalka Nevenka Koprivšek. Hvala za Glej, hvala za Bunker in hvala za naše in tvoje sodobno gledališče, Nena," pa so v odzivu na tragično vest na Twitterju zapisali pri Umetniškem svetu Gledališča Glej.

Koprivškova je diplomirala iz igre na pariški šoli za gledališče Ecole Jacques Lecoq, sprva je delala kot igralka in pedagoginja, nato pa se je preizkusila še v vlogi gledališke režiserke in umetniške direktorice Gledališča Glej. Od leta 1997 je bila umetniška direktorica zavoda Bunker, Stare elektrarne in mednarodnega festivala Mladi levi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • leonardo 08:05 15.februar 2021.

    erjetno imate tudi kakšen podatek koliko je bila gospa stara? Sožalje