Postaje zelencev kot knjižnica

Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp Foto: Žurnal24 KNJIGA, POSTAJA, lpp
Pod sloganom Zapelji se s knjigo! v sklopu projekta Proga10: knjiga je stekla akcija zavoda Bunker, ki na 23 avtobusnih postajah LPP na izposojo ponuja knjige z vseh vetrov.
Oglej si celoten članek

Prvi udeleženec akcije je bil ljubljanski župan Zoran Janković, ki je na poseben kavelj obesil knjigo Zbogom, orožje Ernesta Hemingwaya.

Kot je povedala Tamara Bračič Vidmar iz Bunkerja, so do zdaj zbrali približno 2000 knjig, ki so jih za projekt darovali knjižnice, založbe in posamezniki.

V zavihku Galerija si poglejte, na katerih postajah si lahko izposodite knjige.
Proga10: knjiga, nekakšna odprta knjižnica brez obveznosti, je pilotski projekt v sklopu Ljubljane – svetovne prestolnice knjige, ki bo trajal do konca septembra. Glede na odziv bralcev se bodo pri Bunkerju odločili, ali naj zamisel o urbani knjižnici še dodatno razvijajo.

 

Knjige, ki jih pri Bunkerju sprejemajo ves čas akcije, so na voljo vsem mimoidočim in uporabnikom LPP. Že na otvoritvenem dogodku na avtobusnem postajališču Kolodvor se je poleg medijev zbralo veliko število radovednežev, katerim je bilo treba večkrat pojasniti, da si knjigo povsem brez obveznosti lahko izposodijo ter jo kasneje vrnejo na katero od 23 postaj.

Direktorica zavoda Bunker Nevenka Koprivšek je še povedala, da opaža, da ljudje knjige celo nekoliko raje podarjajo kot prejemajo. Najbrž gre za dober občutek, ki se poraja, ko nekaj podariš, se je vprašala, a tezo bo mogoče preveriti šele jeseni ob izteku knjižne proge 10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.