Poštni dolgovi političnih strank

Foto: Žurnal24
Četrt milijona. SD, LDS, SLS, Zares in SDS so bile po neuradnih podatkih 20. januarja pošti dolžne 272 tisočakov. Plačila in obljube. Nekateri so v zadnjem tednu plačali, drugi obljubljajo, da bodo.
Oglej si celoten članek

 

Foto: Žurnal24 dolgovi

Glavni tajnik SD Uroš Jauševec pravi, da so v zadnjih letih s pošto veliko poslovali. Priznava: “Zgodilo se je, da računi niso bili zmeraj poravnani na valuto. Nikoli pa tako pozno, da bi Pošta odločila za izvršbo ali tožbo. V tem trenutku je pošta do nas izpostavljena z 10.000 evri, ki so starejši od treh mesecev. Znesek celotnega dolga je nekajkrat večji.” (Podatke o dolgovih objavljamo v gornji razpredelnici).

Od generalnega sekretarja LDS Uroša Petohleba številk nismo dobili, pravi pa: “LDS je pri Pošti Slovenije naročila distribucijo predvolilnih letakov za lokalne volitve, kar predstavlja veliko večino naših obveznosti do tega podjetja.”

Zanimivo je, da Petohleb obljublja, da bodo dolgove za lokalne volitve poravnali februarja, pravi nadzornik pošte Klemen Grošelj pa pravi, da je bilo pri lokalnih volitvah pravilo, da so stranke v naprej pokrile strošek, šele nato so gradivo raznosili po nabiralnikih. Vodstvo pošte nadzornikov sicer “z dolgovi strank ni seznanilo, oziroma jih ni predstavilo kot kritične za poslovanje družbe.”

Pošta molči
Megi Jarc iz Pošta Slovenije nam številk ni želela posredovati, češ, da so “pogodbena razmerja med Pošto Slovenije in poslovnimi partnerji, med katerimi so tudi politične stranke, poslovna skrivnost.”

Erjavec in Jelinčič čista
Brez dolgov do pošte sta od parlamentarnih strank le Erjavčeva DeSUS in Jelinčičeva SNS. Medtem ko se neuradni dolg Zares ujema s številkami, ki so nam jih posredovali iz stranke, v SLS in SDS trdijo, da so račune plačali oziroma dolgove znižali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.