Slovenija
35 ogledov

Poštni dolgovi političnih strank

Žurnal24 main
Četrt milijona. SD, LDS, SLS, Zares in SDS so bile po neuradnih podatkih 20. januarja pošti dolžne 272 tisočakov. Plačila in obljube. Nekateri so v zadnjem tednu plačali, drugi obljubljajo, da bodo.

 

dolgovi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Glavni tajnik SD Uroš Jauševec pravi, da so v zadnjih letih s pošto veliko poslovali. Priznava: “Zgodilo se je, da računi niso bili zmeraj poravnani na valuto. Nikoli pa tako pozno, da bi Pošta odločila za izvršbo ali tožbo. V tem trenutku je pošta do nas izpostavljena z 10.000 evri, ki so starejši od treh mesecev. Znesek celotnega dolga je nekajkrat večji.” (Podatke o dolgovih objavljamo v gornji razpredelnici).

Od generalnega sekretarja LDS Uroša Petohleba številk nismo dobili, pravi pa: “LDS je pri Pošti Slovenije naročila distribucijo predvolilnih letakov za lokalne volitve, kar predstavlja veliko večino naših obveznosti do tega podjetja.”

Zanimivo je, da Petohleb obljublja, da bodo dolgove za lokalne volitve poravnali februarja, pravi nadzornik pošte Klemen Grošelj pa pravi, da je bilo pri lokalnih volitvah pravilo, da so stranke v naprej pokrile strošek, šele nato so gradivo raznosili po nabiralnikih. Vodstvo pošte nadzornikov sicer “z dolgovi strank ni seznanilo, oziroma jih ni predstavilo kot kritične za poslovanje družbe.”

Pošta molči
Megi Jarc iz Pošta Slovenije nam številk ni želela posredovati, češ, da so “pogodbena razmerja med Pošto Slovenije in poslovnimi partnerji, med katerimi so tudi politične stranke, poslovna skrivnost.”

Erjavec in Jelinčič čista
Brez dolgov do pošte sta od parlamentarnih strank le Erjavčeva DeSUS in Jelinčičeva SNS. Medtem ko se neuradni dolg Zares ujema s številkami, ki so nam jih posredovali iz stranke, v SLS in SDS trdijo, da so račune plačali oziroma dolgove znižali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.