Postojnska jama še naprej slovenska

Foto: Žurnal24 Po vseh zapletih okrog Postojnske jame je dogovorjeno, da bo še 18 let v upravlj
Postojnska jama ostaja v slovenskih rokah. Družba Batagel, nova lastnica Turizma Kras, bo več podrobnosti o poslu pojasnila v ponedeljek.
Oglej si celoten članek

Iz Istrabenza so sporočili, da je hčerinska družba Istrabenz turizem sto odstotkov delnic Turizma Kras prodala Batagelu & Co., ki ima sedež v Postojni. S tem je tudi Postojnska jama ostala v slovenskih rokah. Kot je znano, so se domačini zbali, da bo slovenska kulturna znamenitost s prodajo Turizma Kras  prešla v tuje roke, zaradi česar so začeli zbirati podpise proti prodaji.

Iz Batagela so izrazili zadovoljstvo, da ostaja upravljanje z eno glavnih slovenskih znamenitosti v domačih rokah. Več o svojih načrtih bodo izdali v ponedeljek.

Prodaja Turizma Kras je le eden izmed ukrepov Istrabenza, ki se je znašel v rdečih številkah. S prodajo bo zaslužil 12,4 milijona evrov.

Zavezujočo ponudbo za nakup družbe Turizem Kras je sicer oddalo pet ponudnikov, ki so bili povabljeni po prvem nezavezujočem razpisu za prodajo. Med njimi so bili poleg izbranega podjetja Batagel & Co. še občina Postojna, FMR iz Idrije, ljubljanski Kolosej ter zamejska družba KB 1909, ki je kasneje odstopila od razpisa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.