Slovenija
11 ogledov

Postojnska jama še naprej slovenska

Po vseh zapletih okrog Postojnske jame je dogovorjeno, da bo še 18 let v upravlj Žurnal24 main
Postojnska jama ostaja v slovenskih rokah. Družba Batagel, nova lastnica Turizma Kras, bo več podrobnosti o poslu pojasnila v ponedeljek.

Iz Istrabenza so sporočili, da je hčerinska družba Istrabenz turizem sto odstotkov delnic Turizma Kras prodala Batagelu & Co., ki ima sedež v Postojni. S tem je tudi Postojnska jama ostala v slovenskih rokah. Kot je znano, so se domačini zbali, da bo slovenska kulturna znamenitost s prodajo Turizma Kras  prešla v tuje roke, zaradi česar so začeli zbirati podpise proti prodaji.

Iz Batagela so izrazili zadovoljstvo, da ostaja upravljanje z eno glavnih slovenskih znamenitosti v domačih rokah. Več o svojih načrtih bodo izdali v ponedeljek.

Prodaja Turizma Kras je le eden izmed ukrepov Istrabenza, ki se je znašel v rdečih številkah. S prodajo bo zaslužil 12,4 milijona evrov.

Zavezujočo ponudbo za nakup družbe Turizem Kras je sicer oddalo pet ponudnikov, ki so bili povabljeni po prvem nezavezujočem razpisu za prodajo. Med njimi so bili poleg izbranega podjetja Batagel & Co. še občina Postojna, FMR iz Idrije, ljubljanski Kolosej ter zamejska družba KB 1909, ki je kasneje odstopila od razpisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.