Potrč ne bo podpredsednik

Poslanci zavrnili predlog SD za izvolitev Mirana Potrča za podpredsednika državnega zbora.
Oglej si celoten članek

Poslanke in poslanci državnega zbora so na tajnem glasovanju (z 39 glasovi za in 28 glasovi proti) zavrnili predlog opozicijskih SD, naj DZ za podpredsednika imenuje vodjo poslanske skupine te stranke Mirana Potrča. Državni zbor tako tudi po petih mesecih ostaja brez enega izmed treh podpredsednikov. Za izvolitev bi Potrč namreč potreboval podporo vsaj 46 poslank in poslancev.

Za Potrča SDS, DeSUS in opozicija, proti NSi
Ker je bilo glasovanje tajno, ni mogoče natančno vedeti, kateri poslanci tokrat niso podprli predloga Socialnih demokratov. Najverjetneje pa so k neizvolitvi pripomogli glasovi Nove Slovenije, saj so njeni poslanci v razpravi napovedali, da Potrča ne bodo podprli, ker ocenujejo, da SD ni največja opozicijska stranka. Po njihovem mnenju je namreč največja opozicijska stranka še vedno LDS, ki je izmed opozicijskih strank dobila največ glasov. Sicer pa so podporo Potrčevi kandidaturi napovedali v koalicijskih SDS in DeSUS ter vseh opozicijskih strankah.

Bručan od ministra k poslancem

Bručan se z ministrstva za zdravje vrača v poslanske klopi.

 
Sicer pa se s tokratno izredno sejo nekoliko spreminja tudi sestava poslanske skupine Slovenske demokratske stranke v državnem zboru. Potem ko je namreč z mesta ministra za zdravje odstopil Andrej Bručan , se je ta odločil, da se vrne nazaj v poslanske klopi. Zato Polonca Dobrajc , ki je po Bručanovem imenovanju za ministra zasedla njegov poslanski stolček, zapušča državni zbor. Poslanke in poslanci so se z Bručanovo odločitvijo le seznanili, Bručan pa se je že vrnil v državni zbor. 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.