Slovenija
1 ogledov

Potrč ne bo podpredsednik

Poslanci zavrnili predlog SD za izvolitev Mirana Potrča za podpredsednika državnega zbora.

Poslanke in poslanci državnega zbora so na tajnem glasovanju (z 39 glasovi za in 28 glasovi proti) zavrnili predlog opozicijskih SD, naj DZ za podpredsednika imenuje vodjo poslanske skupine te stranke Mirana Potrča. Državni zbor tako tudi po petih mesecih ostaja brez enega izmed treh podpredsednikov. Za izvolitev bi Potrč namreč potreboval podporo vsaj 46 poslank in poslancev.

Za Potrča SDS, DeSUS in opozicija, proti NSi
Ker je bilo glasovanje tajno, ni mogoče natančno vedeti, kateri poslanci tokrat niso podprli predloga Socialnih demokratov. Najverjetneje pa so k neizvolitvi pripomogli glasovi Nove Slovenije, saj so njeni poslanci v razpravi napovedali, da Potrča ne bodo podprli, ker ocenujejo, da SD ni največja opozicijska stranka. Po njihovem mnenju je namreč največja opozicijska stranka še vedno LDS, ki je izmed opozicijskih strank dobila največ glasov. Sicer pa so podporo Potrčevi kandidaturi napovedali v koalicijskih SDS in DeSUS ter vseh opozicijskih strankah.

Bručan od ministra k poslancem

Bručan se z ministrstva za zdravje vrača v poslanske klopi.

 
Sicer pa se s tokratno izredno sejo nekoliko spreminja tudi sestava poslanske skupine Slovenske demokratske stranke v državnem zboru. Potem ko je namreč z mesta ministra za zdravje odstopil Andrej Bručan , se je ta odločil, da se vrne nazaj v poslanske klopi. Zato Polonca Dobrajc , ki je po Bručanovem imenovanju za ministra zasedla njegov poslanski stolček, zapušča državni zbor. Poslanke in poslanci so se z Bručanovo odločitvijo le seznanili, Bručan pa se je že vrnil v državni zbor. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.