Plohe in nevihte, kdaj in kje?

Foto: Profimedia
Temperature bodo letnemu času primerne, potrebovali boste dežnike.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes dopoldne napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. "Možna bo kakšna ploha," pravijo pri Agenciji za okolje. "Več spremenljive oblačnosti bo popoldne in zvečer, ko se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, predvsem v južni Sloveniji bodo krajevno možni tudi močnejši nalivi. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo popoldne prehodno nekoliko okrepila in zvečer ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija."

Vreme Toča velikosti jajca

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. "Padavine bodo pogostejše sredi dneva in popoldne," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 18 do 25 stopinj Celzija."

Kaj nas čaka za vikend?

V soboto bo še nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. "Ponekod bo še pihal severovzhodnik," pravijo pri Arsu. "V nedeljo bo večinoma sončno s kakšno ploho."

Od nedelje naprej bomo, kot pišejo na spletni strani Arsa, na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo nastalo nad severno Evropo in se proti koncu tedna pomaknilo proti vzhodni Evropi.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine razmeroma majhna, nato se bo nekoliko povečala možnost za popoldanske plohe in nevihte," napovedujejo pri Arsu. "Temperature bodo letnemu času primerne."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.