Slovenija
6863 ogledov

Toča velikosti jajca

Toča Nives Smrdel/Facebook
Napovedi so se izkazale za točne.

Popoldne so se po Sloveniji razširile padavine, padala je tudi toča.

Tako kot so napovedovali vremenoslovci, popoldne je nastopila vremenska sprememba, ki je med drugim prinesla nevihte, močnejše nalive in tudi točo. Ta je med drugim klestila v Lendavi, Murski Soboti in Cerknici z okoliškimi kraji.

Bila je tudi velikosti kokošjega jajca, so objavili na portalu Neurje.si.

Gasilci so imeli s črpanjem meteorne vode dela v Murski Soboti, Renkovcih, Puconcih in Beltincih, ponekod v Pomurju so že začeli naraščati lokalni vodotoki.

Gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija. V petek in soboto bo nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter.

Od 6. do 11. maja 

Od nedelje naprej bomo na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo nastalo nad severno Evropo in se proti koncu tedna pomaknilo proti vzhodni Evropi. V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine razmeroma majhna, nato se bo nekoliko povečala možnost za popoldanske plohe in nevihte. Temperature bodo letnemu času primerne.

Nevihtni oblaki. Nevihte Slovenija Pozor, lokalno tudi toča Pomlad, pokrajina Vreme Slovenija Tako bo do prihodnje srede

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kokodajsarica 23:32 02.maj 2018.

    A lahko že enkrat nehate s tem kazanjem slik toče, ki se je zmrznila v večjo kepo. Patetično. Če bi taka toča padala bi pobirali zobe ne pa ostanke toče +