Slovenija
5557 ogledov

Pozor, lokalno tudi toča

Nevihtni oblaki. Shutterstock
Prihaja sprememba vremena.

Vremenoslovci napovedujejo spremembo vremena; zvečer in v prvem delu noči bodo predvsem v vzhodnih in osrednjih krajih plohe in nevihte, v drugi polovici noči pa se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Popoldne so se severozahodno od Murske Sobote že pojavili nalivi, močnejši sunki vetra in toča.

Lokalno so možne močnejše nevihte, močnejši nalivi, sunki vetra in tudi toča, svarijo na portalu Neurje.si. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo, napovedujejo, prisotna na severovzhodu Slovenije (Prekmurje, Podravje), nevihte močnejše narave pa niso izključene tudi drugod na vzhodu Slovenije (Savinjska regija, Posavje, Dolenjska).

Možnost močnejših neviht se bo v smeri osrednje in severozahodne Slovenije zmanjševala. Najmanjša verjetnost za nastanek neviht bo na skrajnem zahodu Slovenije. Na obali neviht ni pričakovati. Izključeno ni kakšno neurje z močnimi nalivi, ki lahko povzročajo lokalno hudourniško poplavljanje izpostavljenih objektov in cest.

Padavine spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter.

Od 6. do 11. maja 2018

Od nedelje naprej bomo na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo nastalo nad severno Evropo in se proti koncu tedna pomaknilo proti vzhodni Evropi.

V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine razmeroma majhna, nato se bo nekoliko povečala možnost za popoldanske plohe in nevihte. Temperature bodo letnemu času primerne.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Pomlad, pokrajina Vreme Slovenija Tako bo do prihodnje srede

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.