Potrjena kazen za Zavirška, ki je zažgal svojo ženo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Višje sodišče je potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, s katero je lani Martina Zavirška spoznalo za krivega umora žene in ga obsodilo na 23-letno zaporno kazen.
Oglej si celoten članek

Obtožnica je Martina Zavirška bremenila, da je 12. avgusta predlani na dvorišču pred hišo z gorljivo tekočino polil 44-letno ženo in jo zažgal. Tožilstvo je trdilo, da je šlo za naklepno dejanje, njegov zagovornik pa je vztrajal, da je šlo za nesreči. 

Med sodnim postopkom so zaslišali več prič, med drugimi sosede, policiste, reševalce in gasilce, ki so prvi prispeli na kraj dogodka. Prav tako so prebirali korespodenco med obtoženim in njegovo ženo. Iz korespondence je bilo razvidno, da sta zakonca poskušala rešiti zakon, po tem ko naj bi Zaviršek izvedel, da ga je žena varala.

Tožilstvo je za Zavirška predlagalo 27 let zapora, sodišče mu jih je prisodilo 23. Na sodbo sta se pritožila tako tožilstvo kot tudi Zavirškov zagovornik, a je višje sodišče obe pritožbi zavrnilo in potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča. Sodba je tako pravnomočna.

Slovenija Za umor partnerice in pred očmi otrok tudi njenih staršev je dobil takšno kazen ... Slovenija Z lovsko puško ustrelil sosedo Slovenija Novo o umoru v Šentjurju: pri storilcu našli več kosov orožja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.