Slovenija > Črna kronika
899 ogledov

Potrjena kazen za Zavirška, ki je zažgal svojo ženo

Okrožno in višje sodišče v Ljubljani Saša Despot
Višje sodišče je potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, s katero je lani Martina Zavirška spoznalo za krivega umora žene in ga obsodilo na 23-letno zaporno kazen.

Obtožnica je Martina Zavirška bremenila, da je 12. avgusta predlani na dvorišču pred hišo z gorljivo tekočino polil 44-letno ženo in jo zažgal. Tožilstvo je trdilo, da je šlo za naklepno dejanje, njegov zagovornik pa je vztrajal, da je šlo za nesreči. 

Med sodnim postopkom so zaslišali več prič, med drugimi sosede, policiste, reševalce in gasilce, ki so prvi prispeli na kraj dogodka. Prav tako so prebirali korespodenco med obtoženim in njegovo ženo. Iz korespondence je bilo razvidno, da sta zakonca poskušala rešiti zakon, po tem ko naj bi Zaviršek izvedel, da ga je žena varala.

Tožilstvo je za Zavirška predlagalo 27 let zapora, sodišče mu jih je prisodilo 23. Na sodbo sta se pritožila tako tožilstvo kot tudi Zavirškov zagovornik, a je višje sodišče obe pritožbi zavrnilo in potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča. Sodba je tako pravnomočna.

Trojni umor, Gerečja vas, Silvo Drevenšek Slovenija Za umor partnerice in pred očmi otrok tudi njenih staršev je dobil takšno kazen ... Lovska puška Slovenija Z lovsko puško ustrelil sosedo Policijski trak. Slovenija Novo o umoru v Šentjurju: pri storilcu našli več kosov orožja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.