Pouk od doma tudi novembra? Tako odgovarja ministrica.

Foto: Anže Malovrh/STA Simona Kustec
Verjetnost, da se bodo osnovnošolci in srednješolci tudi po zaključku krompirjevih počitnic izobraževali na daljavo, je vse večja. Tudi po izjavah šolske ministrice Simone Kustec sodeč, so razmere daleč od optimalnih.
Oglej si celoten članek

Šolsko ministrico so v sinočnjih Odmevih vprašali, kakšna je verjetnost, da se po 1. novembru otroci vrnejo v šole, in ali bo pouk na daljavo trajal dlje časa?

„Ta hip je to nemogoče napovedati, vse je odvisno od epidemiološke slike. Pred enim tednom je bilo okužb okoli 500, danes jih je bilo preko 1.500. Ne vemo, kaj bo čez en teden, a ravno ta številka nas bo usmerjala k odločitvi v kakšni obliki bo izobraževalni proces tekel dalje,“ je odgovorila Kustečeva.

Bo pa v primeru daljšega obdobja poučevanja na daljavo ministrstvo klestilo učne vsebine.

„Vsekakor bomo v takih primerih vsebine prilagajali na način, da se osvoji temeljno znanje in se ga tudi utrdi. To bomo morali storiti skupaj s strokovnim delom našega izobraževalnega sistema v sodelovanju z ravnatelji in predstavniki staršev,“ je poudarila ministrica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:38 22. Oktober 2020.

    Zdaj je cilj vladajoče kaste storiti vse,le,da bodo za čas zimskih počitnic spet na širok odprli vse kar se odpreti …

  • 08:23 22. Oktober 2020.

    lipicanerka bi lahko odrezgetala, da bomo od doma kar do nekje maja ali junija, če ne še več. potem nas …

  • ode
    08:05 22. Oktober 2020.

    Na daleč se izognimo osebam brez ali nepravilno nadete maske. Tudi zunaj. Ne vstopajmo v prostore, kjer se nahajajo takšne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.