Slovenija
30818 ogledov

Pouk od doma tudi novembra? Tako odgovarja ministrica.

Simona Kustec Anže Malovrh/STA
Verjetnost, da se bodo osnovnošolci in srednješolci tudi po zaključku krompirjevih počitnic izobraževali na daljavo, je vse večja. Tudi po izjavah šolske ministrice Simone Kustec sodeč, so razmere daleč od optimalnih.

Šolsko ministrico so v sinočnjih Odmevih vprašali, kakšna je verjetnost, da se po 1. novembru otroci vrnejo v šole, in ali bo pouk na daljavo trajal dlje časa?

„Ta hip je to nemogoče napovedati, vse je odvisno od epidemiološke slike. Pred enim tednom je bilo okužb okoli 500, danes jih je bilo preko 1.500. Ne vemo, kaj bo čez en teden, a ravno ta številka nas bo usmerjala k odločitvi v kakšni obliki bo izobraževalni proces tekel dalje,“ je odgovorila Kustečeva.

Bo pa v primeru daljšega obdobja poučevanja na daljavo ministrstvo klestilo učne vsebine.

„Vsekakor bomo v takih primerih vsebine prilagajali na način, da se osvoji temeljno znanje in se ga tudi utrdi. To bomo morali storiti skupaj s strokovnim delom našega izobraževalnega sistema v sodelovanju z ravnatelji in predstavniki staršev,“ je poudarila ministrica.

 
Komentarjev 4
  • sam1 08:38 22.oktober 2020.

    Zdaj je cilj vladajoče kaste storiti vse,le,da bodo za čas zimskih počitnic spet na širok odprli vse kar se odpreti da in neovirano bezljali po smučarskih turističnih centrih,potem pa spet jok in stok do prvih toplih in sončnih dni.......

  • Covid_1984 08:23 22.oktober 2020.

    lipicanerka bi lahko odrezgetala, da bomo od doma kar do nekje maja ali junija, če ne še več. potem nas bodo pustili nekaj mesecev na miru, nagobčniki bodo povsod ovezni, tudi zunaj, nato pa zaklepanje. vsakič manj pravic, vsakič hujši nadzor.

  • ode 08:05 22.oktober 2020.

    Na daleč se izognimo osebam brez ali nepravilno nadete maske. Tudi zunaj. Ne vstopajmo v prostore, kjer se nahajajo takšne osebe ali so se tam nahajale. Od sogovornikov zahtevajmo distanco, tudi, če imajo pravilno nadeto masko. Od najavljenih oseb ali ...prikaži več skupin obisk pogojmo z nošnjo mask. Ob terenskem delu od strank v naprej zahtevajmo nošnjo mask in distaco. ITD