Uprava za zaščito in reševanje objavila opozorilo, velja za vso državo

Foto: Shutterstock Požar v naravi
Uprava za zaščito in reševanje opozarja pred požari v naravnem okolju.
Oglej si celoten članek

Iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje sporočajo, da je zaradi dlje časa trajajočega suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena na celotnem območju države povečana možnost za nastanek požarov v naravnem okolju. Opozarjajo še, da je potrebno pri kurjenju urediti kurišče in ogenj ves čas nadzorovati.

Zaradi trenutno intenzivnejšega odstranjevanja suhih ostankov kmetijskih rastlin in drugega rastlinja z vrtov, njiv, travnikov in gozdov, kar delajo s pogostim kurjenjem in požiganjem, se je v zadnjih dneh povečalo število požarov.

Upoštevati je potrebno tudi, da zaradi trenutnih razmer, ob vetru kurjenje ni dovoljeno oziroma je treba z njim prenehati. Prepovedano je uničevanje odpadkov z ognjem ter vsakršno požiganje ter odmetavanje in odlaganje gorečih in drugih predmetov in snovi, ki v naravnem okolju lahko povzročijo požar.

Ob koncu tedna bo prevladovalo, suho, hladno in vetrovno vreme, v naslednjem tednu pa bo suho in spet toplejše vreme. Možnost nastanka požarov v naravnem okolju se bo povečala na območju celotne države.

Svet Več kot 70 mrtvih v požaru

Požar v jeseniški bolnišnici Požar v jeseniški bolnišnici: Neuradno naj bi požar zanetil bolnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.