Povejte, kako naj delajo

Foto: Anže Petkovšek slovenija 10.10.13, vprasalnik, anketa, sodisca, sodisce, vprasalnik o delovanju
Izboljšave. Vrhovno sodišče z raziskavo za 16 tisoč evrov meri ugled sodnikov.
Oglej si celoten članek

Vrhovno sodišče (VS) bo do predvidoma konca oktobra preverjalo, koliko državljani cenijo in zaupajo v delo sodnikov in sodišč na splošno. Natisnili so osem tisoč vprašalnikov in jih razdelili po sodiščih, kjer jih stranke lahko izpolnijo.

VS pa pri raziskavi in pridobivanju vtisov o delovanju sodišč sodeluje z Znanstveno-raziskovalnim središčem (ZRS) Univerze na Primorskem, kjer so lani zaradi ugotovljenih številnih kršitev pri vodenju in poslovanju najprej razrešili, nato pa še kazensko ovadili tedanjega direktorja Darka Darovca. Vodje nekaterih projektov na ZRS pa naj bi kazensko ovadila tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) zaradi domnevno nezakonite porabe sredstev, ki jo je lani razkrila revizija njihovega poslovanja.

Bili so najugodnejši

Na VS zagotavljajo, da je bilo ZRS izbrano, ker so ponudili najugodnejšo pomoč pri raziskavi. Projekt bo VS stal 16 tisoč evrov.

"Cilj izvajanja takih raziskav je vodstvom sodišč in drugim pristojnim ustanovam ponuditi čim natančnejše in jasnejše informacije o delovanju sodišč," pravijo na VS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:02 12. Oktober 2013.

    delajte tako, da čim manj delate - saj to je vaš moto

  • 12:34 11. Oktober 2013.

    Kaj pa bi ljudje videli na obravnavah, da bi spremenilo njihovo mnenje o delu sodišča, saj je žalostno že to, …

  • 11:45 11. Oktober 2013.

    Vsi vi, ki na pamet kritizirate delo sodišča, ker je zdaj to očitno moda! Obravnave na sodiščih so javne. Kolikokrat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.