Slovenija
23 ogledov

Povejte, kako naj delajo

slovenija 10.10.13, vprasalnik, anketa, sodisca, sodisce, vprasalnik o delovanju Anže Petkovšek
Izboljšave. Vrhovno sodišče z raziskavo za 16 tisoč evrov meri ugled sodnikov.

Vrhovno sodišče (VS) bo do predvidoma konca oktobra preverjalo, koliko državljani cenijo in zaupajo v delo sodnikov in sodišč na splošno. Natisnili so osem tisoč vprašalnikov in jih razdelili po sodiščih, kjer jih stranke lahko izpolnijo.

VS pa pri raziskavi in pridobivanju vtisov o delovanju sodišč sodeluje z Znanstveno-raziskovalnim središčem (ZRS) Univerze na Primorskem, kjer so lani zaradi ugotovljenih številnih kršitev pri vodenju in poslovanju najprej razrešili, nato pa še kazensko ovadili tedanjega direktorja Darka Darovca. Vodje nekaterih projektov na ZRS pa naj bi kazensko ovadila tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) zaradi domnevno nezakonite porabe sredstev, ki jo je lani razkrila revizija njihovega poslovanja.

Bili so najugodnejši

Na VS zagotavljajo, da je bilo ZRS izbrano, ker so ponudili najugodnejšo pomoč pri raziskavi. Projekt bo VS stal 16 tisoč evrov.

"Cilj izvajanja takih raziskav je vodstvom sodišč in drugim pristojnim ustanovam ponuditi čim natančnejše in jasnejše informacije o delovanju sodišč," pravijo na VS.

Komentarjev 8
  • dragec 08:02 12.oktober 2013.

    delajte tako, da čim manj delate - saj to je vaš moto

  • Sultan Miki 12:34 11.oktober 2013.

    Kaj pa bi ljudje videli na obravnavah, da bi spremenilo njihovo mnenje o delu sodišča, saj je žalostno že to, da kot stranka čakaš tri leta na prvo obravnavo, ko ti še tako pametna ali neumna razsodba prav nič več ...prikaži več ne pomeni. Če bi sodni sistem imel čisto vest, ne bi bilo nobene potrebe po prikrivanju statistike nerešenih zadev, ki vemo da se dogaja, saj vsakič ko zadeva pade na Višjem sodišču, dobi na prvi stopnji novo številko in uradno je to "nov primer". Pa dajmo še Ustavno sodišče pokomentirat, in sicer čakam kdaj bo kdo od trenutnih sodnikov spisal doktorsko dizertacijo v smislu "sto in en način, da zavržeš/zavrneš ustavno pritožbo/pobudo"...toliko o našem sodstvu, pa za takšno stanje ni krivo znano slovensko kverulanstvo

  • Sara81 11:45 11.oktober 2013.

    Vsi vi, ki na pamet kritizirate delo sodišča, ker je zdaj to očitno moda! Obravnave na sodiščih so javne. Kolikokrat ste bili na obravnavi kot publika? Najbrž nikoli!! Seveda pa delo sodišča obvladate v nulo. Bogi ste!