Povzročil nesrečo, nato pa klical, da so mu ukradli avto

Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična.
Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična.
Vijuganje se je končalo s trkom v drevo in klop ter pobegom s kraja nesreče.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 23. uro v petek so policisti v okolici Brežic opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. 

Voznik škode superb je zapeljal pred službeno vozilo policije, z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje. Zapeljal je v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa je zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop. Voznik, ki ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, je po trčenju pobegnil. 

Kasneje je poklical policiste in naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil. Kasneje je povedal, da je v času nesreče sam vozil avtomobil. 

31-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Policisti so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2230 evrov. Poleg plačilnega naloga je voznik dobil tudi osem kazenskih točk. 

Če bo strokovni pregled potrdil, da je vozil pod vplivom alkohola, bodo zoper voznika ustrezno ukrepali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:37 9. December 2019.

    Zakaj ne napišete ,da gre za domorodca ! Kdo vam je tako naročil ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.