Slovenija > Črna kronika
1759 ogledov

Povzročil nesrečo, nato pa klical, da so mu ukradli avto

predaja vozil policistom Saša Despot Fotografija je simbolična.
Vijuganje se je končalo s trkom v drevo in klop ter pobegom s kraja nesreče.

Nekaj pred 23. uro v petek so policisti v okolici Brežic opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. 

Voznik škode superb je zapeljal pred službeno vozilo policije, z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje. Zapeljal je v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa je zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop. Voznik, ki ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, je po trčenju pobegnil. 

Kasneje je poklical policiste in naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil. Kasneje je povedal, da je v času nesreče sam vozil avtomobil. 

31-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Policisti so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2230 evrov. Poleg plačilnega naloga je voznik dobil tudi osem kazenskih točk. 

Če bo strokovni pregled potrdil, da je vozil pod vplivom alkohola, bodo zoper voznika ustrezno ukrepali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:37 09.december 2019.

    Zakaj ne napišete ,da gre za domorodca ! Kdo vam je tako naročil ?