Slovenija > Črna kronika
1744 ogledov

Povzročil nesrečo, nato pa klical, da so mu ukradli avto

predaja vozil policistom Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Vijuganje se je končalo s trkom v drevo in klop ter pobegom s kraja nesreče.

Nekaj pred 23. uro v petek so policisti v okolici Brežic opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. 

Voznik škode superb je zapeljal pred službeno vozilo policije, z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje. Zapeljal je v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa je zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop. Voznik, ki ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, je po trčenju pobegnil. 

Kasneje je poklical policiste in naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil. Kasneje je povedal, da je v času nesreče sam vozil avtomobil. 

31-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Policisti so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2230 evrov. Poleg plačilnega naloga je voznik dobil tudi osem kazenskih točk. 

Če bo strokovni pregled potrdil, da je vozil pod vplivom alkohola, bodo zoper voznika ustrezno ukrepali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:37 09.december 2019.

    Zakaj ne napišete ,da gre za domorodca ! Kdo vam je tako naročil ?