Povzročitelj marčevske nesreče na Celovški v Ljubljani ostaja v priporu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Okrožno sodišče v Ljubljani je podaljšalo pripor za 21-letnega voznika, ki naj sredi marca povzročil smrt kolesarke.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Ljubljani je podaljšalo pripor za 21-letnega voznika, ki naj bi 20. marca na Celovški cesti v Ljubljani povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla 20-letna kolesarka. Kot so dodali, so pripor podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti.

Nesreča se je zgodila, ko je 21-letnik vozil osebni avtomobil po Celovški cesti iz smeri Šentvida proti centru mesta. Ko je pripeljal do križišča z Bravničarjevo in Korenčanovo ulico, ni upošteval barve na semaforju in pri rdeči luči zapeljal skozi križišče, pri tem pa trčil v kolesarko, ki je pravilno po prehodu za kolesarje prečkala vozišče Celovške ceste. Kolesarka je pri trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla.

V času nesreče je bil v vozilu povzročitelja še 24-letni potnik, v nesreči se nista poškodovala.
Osumljencu so policisti dva dneva pozneje odvzeli prostost in ga nato s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.