Povzročitelj nesreče je bil vinjen

Foto: Fotosmedija
Foto: Fotosmedija
Povzročitelj včerajšnje nesreče v naselju Zgornji Duplek je vozil pod vplivom alkohola.
Oglej si celoten članek

Sinoči okoli 19:20  ure se je na regionalni cesti v Zgornjem Dupleku zgodila prometna nesreča. 60-letni voznik iz okolice Ruš je vozil osebni avtomobil iz smeri Spodnjega Dupleka v smeri Dogoš. V naselju Zgornji Duplek, kjer vozišče poteka v nepregledni desni oster ovinek, je z vozilom zapeljal preko neprekinjene ločilne črte, na smerno vozišče namenjeno prometu vozil iz nasprotne  smeri. Tam je s prednjim delom vozila čelno trčil v prednjo stran osebnega avtomobila, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal voznik 35-letni Mariborčan. V čelnem trčenju sta oba voznika utrpela lahke telesne poškodbe, 31-letna sopotnica v vozilu mlajšega voznika pa hude telesne poškodbe. 45-letna Mariborčanka, sopotnica v vozilu povzročitelja prometne nesreče, je na kraju nesreče umrla.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče v Mariboru, voznika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu.

Na območju PU Maribor je to letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev prometnih nesreč enajst.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.