Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

Povzročitelj nesreče je bil vinjen

prometna nesreča duplek Fotosmedija
Povzročitelj včerajšnje nesreče v naselju Zgornji Duplek je vozil pod vplivom alkohola.

Sinoči okoli 19:20  ure se je na regionalni cesti v Zgornjem Dupleku zgodila prometna nesreča. 60-letni voznik iz okolice Ruš je vozil osebni avtomobil iz smeri Spodnjega Dupleka v smeri Dogoš. V naselju Zgornji Duplek, kjer vozišče poteka v nepregledni desni oster ovinek, je z vozilom zapeljal preko neprekinjene ločilne črte, na smerno vozišče namenjeno prometu vozil iz nasprotne  smeri. Tam je s prednjim delom vozila čelno trčil v prednjo stran osebnega avtomobila, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal voznik 35-letni Mariborčan. V čelnem trčenju sta oba voznika utrpela lahke telesne poškodbe, 31-letna sopotnica v vozilu mlajšega voznika pa hude telesne poškodbe. 45-letna Mariborčanka, sopotnica v vozilu povzročitelja prometne nesreče, je na kraju nesreče umrla.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče v Mariboru, voznika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu.

Na območju PU Maribor je to letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev prometnih nesreč enajst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.