Povzročitelj nesreče je duševni bolnik

Foto: PU Kranj Nesreča Radovljica Foto: GARS Jesenice Nesreča Radovljica Foto: PU Kranj Nesreča Radovljica Foto: GARS Jesenice Nesreča Radovljica Foto: GARS Jesenice Nesreča Radovljica
Avstrijski državljan, ki je v noči na četrtek bežal pred policisti in povzročil hudo prometno nesrečo, je po potrdilu zdravnikov duševni bolnik.
Oglej si celoten članek

Povzročitelja hude prometne nesreče, v katerem je bilo udeleženo tudi policijsko vozilo, bodo danes premestili v psihiatrično ustanovo v Avstriji, kjer se je v preteklosti že zdravil.

V jeseniški bolnišnici se še vedno zdravita dva policista in avstrijski državljan. Po besedah vodje travmatologije v Splošni bolnišnici Jesenice Mateja Andoljška je stanje vseh treh poškodovancev dobro.

Oba poškodovana policista sta danes obiskala generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Minister je dejal: "Zdi se mi prav, da ko policisti opravijo neko pomembno nalogo, še posebej, če pri tem izpostavijo svoja življenja, da jih kot minister obiščem." Gorenak je na novinarsko vprašanje o primernosti opreme policijskih vozil povedal, da je oprema "vsaj približno dobra, razen vozil, ki so katastrofa". Zagotovil je, da bo letos v proračunu namenjenih več sredstev za nabavo novih vozil.

Na podlagi zbranih obvestil in preveritve vseh okoliščin policisti 29-letnega Avstrijca sumijo storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in napada na uradno osebo. Čakajo še na uradne rezultate preiskave krvi in urina, ki naj bi po prvih podatkih pokazale, da Avstrijec ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 21:27 4. Januar 2013.

    Stinger so uporabili,a je idiot kljub temu vožnjo nadaljeval.

  • 21:14 4. Januar 2013.

    Saj so ga uporabili... slabo slediš... ko je prevozil stinger, je peljal naprej, izgubil oblast nad vozilom in se zaletel …

  • mph
    21:02 4. Januar 2013.

    Ne vem, če sem že kdaj zasledil, da bi kakšen psihiater doživel ovadbo. Lahko je pa kriv sistem ala v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.