Požar bi tožil Pečečnika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Spor zdaj že nekdanjih poslovnih partnerjev Bojana Požarja in Joca Pečečnika dobiva nove razsežnosti. Požar je v javnem pismu napovedal, da bo Pečečnika zelo verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil.
Oglej si celoten članek

Po včerajšnjem odstopu KBM Leasing od pogodbe podjetja Bojana Požarja, ki naj bi izdajalo več revij blagovnih znamk propadle družbe Delo revije (Jana, Stop, Lady, Kih ...), danes Požar v javnem pismu navaja, da je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika, ker je tik pred izidom revij, po petih mesecih priprav, pogajanj z Novo kreditno banko Maribor, in samo nekaj ur po podpisu pogodbe umaknil od sofinanciranja projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi družbene pogodbe o ustanovitvi družbe Pincip Media, izdajatelja revij.

Požar tako v javnem pismu v imenu podjetja Princip Media, v katerem naj bi bili v naslednjih letih lastniško udeleženi tudi zaposleni novinarji, še pravi, da še ni znano, zakaj se je Pečečnik nenadoma tako odločil:

"No, morda je to načrtoval že od vsega začetka, ko se je - pozor - sam ponudil za partnerja! Takšno odločitev pa je najavil, potem ko sem kot direktor družbe zavrnil njegovo prošnjo po zaposlitvi neke meni neznane novinarke, kar je predlagala njegova sestrična, ko nisem sprejel njegovega predloga, da bi kot svetovalca za strukturo revij 'prepoznal' njegovega sina, ki nima niti ene sekunde medijskih izkušenj, in predvsem potem, ko sem zavrnil podpis najemne pogodbe s podjetjem njegove žene, Mašonta d.o.o., na podlagi katere bi družba Princip Media z najemnino 12 tisoč evrov mesečno plačevala leasing za odkup prostorov Marushe Pečečnik v znani poslovni stavbi Rotonda na Dunajski cesti."

Pismo Požar zaključuje z napovedjo, da bo Joca Pečečnika zelo verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:17 15. Oktober 2015.

    Bravo Požar toži ga samo po možnosti ne v Sloveniji ;)<br />Bojan Požar: Pečečnik mi je odkrito grozil ,kjer mi ...

  • 19:06 15. Oktober 2015.

    Jocu Pečečniku očitam njegov odnos do slovenske kulturne dediščine, Plečnikovega stadiona, ki ga želi popolnoma prezidati in spremeniti v nemogočo ...

  • 18:56 15. Oktober 2015.

    Bravo Požar toži ga samo po možnosti ne v Sloveniji ;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.