Slovenija
116 ogledov

Požar bi tožil Pečečnika

Joc Pečečnik in Bojan Požar Žurnal24 main
Spor zdaj že nekdanjih poslovnih partnerjev Bojana Požarja in Joca Pečečnika dobiva nove razsežnosti. Požar je v javnem pismu napovedal, da bo Pečečnika zelo verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil.

Po včerajšnjem odstopu KBM Leasing od pogodbe podjetja Bojana Požarja, ki naj bi izdajalo več revij blagovnih znamk propadle družbe Delo revije (Jana, Stop, Lady, Kih ...), danes Požar v javnem pismu navaja, da je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika, ker je tik pred izidom revij, po petih mesecih priprav, pogajanj z Novo kreditno banko Maribor, in samo nekaj ur po podpisu pogodbe umaknil od sofinanciranja projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi družbene pogodbe o ustanovitvi družbe Pincip Media, izdajatelja revij.

Požar tako v javnem pismu v imenu podjetja Princip Media, v katerem naj bi bili v naslednjih letih lastniško udeleženi tudi zaposleni novinarji, še pravi, da še ni znano, zakaj se je Pečečnik nenadoma tako odločil:

"No, morda je to načrtoval že od vsega začetka, ko se je - pozor - sam ponudil za partnerja! Takšno odločitev pa je najavil, potem ko sem kot direktor družbe zavrnil njegovo prošnjo po zaposlitvi neke meni neznane novinarke, kar je predlagala njegova sestrična, ko nisem sprejel njegovega predloga, da bi kot svetovalca za strukturo revij 'prepoznal' njegovega sina, ki nima niti ene sekunde medijskih izkušenj, in predvsem potem, ko sem zavrnil podpis najemne pogodbe s podjetjem njegove žene, Mašonta d.o.o., na podlagi katere bi družba Princip Media z najemnino 12 tisoč evrov mesečno plačevala leasing za odkup prostorov Marushe Pečečnik v znani poslovni stavbi Rotonda na Dunajski cesti."

Pismo Požar zaključuje z napovedjo, da bo Joca Pečečnika zelo verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil.

Komentarjev 3
  • kocka55 21:17 15.oktober 2015.

    Bravo Požar toži ga samo po možnosti ne v Sloveniji ;)Bojan Požar: Pečečnik mi je odkrito grozil ,kjer mi je ned drugim odkrito grozil, češ, citiram, naj se z njim »ne zajebavam po medijih, ker ima novinarje, ki jih ...prikaži več suportira (beri: plačuje)«,HALO ali se res da potkupiti v Sloveniji novinarje ???' Naša babi, jim pa tako verjame.Namesto svojega vložka, ki ga nikoli ni dal, je začel ponujati izsiljevalski kredit za dobo enega leta, s kopico dodatnih pogojev, kar sem seveda zvrnil. Izsiljevati se pa ne spustim, ta medijskih projekt ni Mura, niti Konstruktor, Steklarska Nova ali Hokejski klub Olimpija, ker je Pečečnik poskušal podobno kot pri meni in mojih sodelavcih. No, povsod se je uštel, vse mu je propadlo, ker očitno blefira že od vsega začetka,« piše Požar. KAJ PA TITAN v Kamniku in še ostali posojeni denar Jankovićem in &........

  • PPiikkaa 19:06 15.oktober 2015.

    Jocu Pečečniku očitam njegov odnos do slovenske kulturne dediščine, Plečnikovega stadiona, ki ga želi popolnoma prezidati in spremeniti v nemogočo stavbo, s trgovinami in ne vem s čim še. Plečnikovega stadiona tako ne bi bilo več. Že Zoran Janković ne ...prikaži več kaže smisla za slovensko kulturno dediščino, garaže pod tržnico itd. Dovolj je uničevanja Ljubljane.

  • polak33 18:56 15.oktober 2015.

    Bravo Požar toži ga samo po možnosti ne v Sloveniji ;)