Požar podtaknil britanski brezdomec

Foto: Žurnal24
V nekdanjem hotelu Virginija v Portorožu naj bi požar, ki je izbruhnil v noči na nedeljo, podtaknil britanski državljan.
Oglej si celoten članek
 
 

Smo pretreseni in šokirani. Nepremičnina je zavarovana pri zavarovalnici Triglav.

Marino Belac, eden od lastnikov

 
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper in policisti Policijske postaje Piran so ovadili 43-letnega državljana Velike Britanije, ki naj bi zanetil požar v nekdanjem hotelu Virginija v Portorožu. Britanski državljan, ki v Sloveniji nima prijavljenega bivališča in naj bi živel kot brezdomec, naj bi se po podatkih policije večkrat zadrževal v stavbi in tam večkrat prespal. Danes popoldne so ga s kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti predali preiskovalnemu sodniku v Kopru. S koprske policijske uprave so sporočili, da poteka zaslišanje.

V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v starejšem zapuščenem objektu nekdanjega hotela Virginija pri Metropolu v Portorožu. Požar se je iz prvega nadstropja naglo razširil do strehe šestnadstropne zgradbe, ki je v notranjosti skoraj v celoti pogorela. Ogenj, ki je povzročil veliko gmotno škodo, je več ur gasilo večje število sečoveljskih in koprskih prostovoljnih gasilcev. Med gašenjem so zaradi varnosti delavci Elektra Primorske izklopili elektriko na objektu in bližnji okolici, policisti pa so se pripravili tudi na morebitno potrebo po evakuaciji bližnjih stanovalcev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.