Požar prikril zločin?

Foto: Žurnal24 (Foto: Nada Černic Cvetanovski) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Nada Černic Cvetanovski) Foto: Žurnal24
Tragedija. V hiši našli zoglenela trupla očeta, matere in sina. Sum, da so umrli nasilne smrti.
Oglej si celoten članek

“Do tega trenutka z inštituta za sodno medicino nismo prejeli rezultatov obdukcije, zato tudi namigovanj o vrsti poškodbe in vzroku smrti ne moremo ne potrjevati ne zanikati,” je včeraj okrog 21. ure na naše poizvedovanje odgovoril Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško. Zvečer so namreč v javnost pricurljali neuradni podatki, da naj bi člani družine umrli nasilne smrti, nato pa naj bi bil podtaknjen požar. Že dopoldne so se pojavljala ugibanja o tragediji v sumljivih okoliščinah. “Preiskujemo vse možnosti,” je na novinarsko vprašanje, ali je bil požar v hiši, v kateri so našli tri zoglenela trupla, podtaknjen, včeraj zjutraj odgovoril Perc. Preiskava še poteka, zato so na policiji s podatki skopi.

Jutranji požar
“Žena, ki se je zjutraj peljala v službo, me je poklicala in povedala, da se pri Zakškovih skozi okno vali dim,” je dejal sosed, ki je o tem obvestil policijo. Sicer pa so sosedje že nekaj ur prej slišali pasji lajež, kar bi lahko pomenilo, da je nekdo hodil po vasi. V požaru, ki je razdejal notranjost hiše, naj bi se sproščala tako visoka temperatura, da so popokale tudi zunanje stene hiše.

Od lokalov do zlata
“Identiteta trupel še ni znana in bo verjetno potrjena z obdukcijo, zato o domnevah, kdo vse bi lahko bil v hiši, ne morem govoriti,” je povedal Perc. Neuradno pa so v požaru zgoreli trije člani znane družine Zakšek: 63-letni oče, 43-letna mati in 21-letni sin. Družina je imela v Sparu lokal Sonček, v katerem sta delala mama Dragica in sin Denis; oče je vodil istoimenski bar v Cerkljah ob Krki, ukvarjal pa naj bi se tudi s prodajo zlata in posojanjem denarja. Prav ta lokal naj bi pred dnevi razdejali vandali.

V noči, ko se je v Volovniku zgodila srhljiva tragedija, hčere pokojnih v hiši ni bilo. Prespala je pri fantu, ki jo je zjutraj pripeljal domov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.