Slovenija
29 ogledov

Požar prikril zločin?

(Foto: Nada Černic Cvetanovski)
1/9
Žurnal24 main
Tragedija. V hiši našli zoglenela trupla očeta, matere in sina. Sum, da so umrli nasilne smrti.

“Do tega trenutka z inštituta za sodno medicino nismo prejeli rezultatov obdukcije, zato tudi namigovanj o vrsti poškodbe in vzroku smrti ne moremo ne potrjevati ne zanikati,” je včeraj okrog 21. ure na naše poizvedovanje odgovoril Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško. Zvečer so namreč v javnost pricurljali neuradni podatki, da naj bi člani družine umrli nasilne smrti, nato pa naj bi bil podtaknjen požar. Že dopoldne so se pojavljala ugibanja o tragediji v sumljivih okoliščinah. “Preiskujemo vse možnosti,” je na novinarsko vprašanje, ali je bil požar v hiši, v kateri so našli tri zoglenela trupla, podtaknjen, včeraj zjutraj odgovoril Perc. Preiskava še poteka, zato so na policiji s podatki skopi.

Jutranji požar
“Žena, ki se je zjutraj peljala v službo, me je poklicala in povedala, da se pri Zakškovih skozi okno vali dim,” je dejal sosed, ki je o tem obvestil policijo. Sicer pa so sosedje že nekaj ur prej slišali pasji lajež, kar bi lahko pomenilo, da je nekdo hodil po vasi. V požaru, ki je razdejal notranjost hiše, naj bi se sproščala tako visoka temperatura, da so popokale tudi zunanje stene hiše.

Od lokalov do zlata
“Identiteta trupel še ni znana in bo verjetno potrjena z obdukcijo, zato o domnevah, kdo vse bi lahko bil v hiši, ne morem govoriti,” je povedal Perc. Neuradno pa so v požaru zgoreli trije člani znane družine Zakšek: 63-letni oče, 43-letna mati in 21-letni sin. Družina je imela v Sparu lokal Sonček, v katerem sta delala mama Dragica in sin Denis; oče je vodil istoimenski bar v Cerkljah ob Krki, ukvarjal pa naj bi se tudi s prodajo zlata in posojanjem denarja. Prav ta lokal naj bi pred dnevi razdejali vandali.

V noči, ko se je v Volovniku zgodila srhljiva tragedija, hčere pokojnih v hiši ni bilo. Prespala je pri fantu, ki jo je zjutraj pripeljal domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.