Požar v garažni hiši sredi Ljubljane, zagorel električni avto

Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova
V garažni hiši v centru Ljubljane zagorel avto. Več oseb odpeljanih v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

V parkirni hiši Trdinova med Miklošičevo in Cigaletovo ulico v Ljubljani, v neposredni bližini stavbe policije in v bližini stavbe sodišča, je dopoldan izbruhnil požar.

Besede očividca so se izkazale za pravilne, saj so na Gasilski brigadi Ljubljana za Žurnal24 potrdili, da je gorel električni avto. 

Policisti so kasneje pojasnili, da je prišlo do požara na električnih vozilih, ki so bila parkirana v kleti garažne hiše. "Poškodovana so bila tri električna vozila. Gasilci so požar omejili, ter iz stavbe evakuirali 7 ljudi, ki pa niso poškodovani. Kljub temu so reševalci na preventivni pregled odpeljali 4 osebe. Po prvih podatkih je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode."

Gasilci so ogenj na električnih avtih uspešno pogasili v relativno kratkem času. Pri tem so morali do požara pristopiti drugače kot bi v primeru običajnega avta. 

Foto: Anže Petkovšek požar Trdinova

V požaru je bila poškodovana infrastruktura garažnega objekta, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Gasilci so prostore prezračili.

O vzrokih za požar je v tem trenutku še prezgodaj govoriti. Kriminalisti so opravili ogled kraja dogodka.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 16:29 1. Oktober 2021.

    V tujini so zaradi vžigov e. vozil, za električarje določili najvišje nadstropje in med avti mora biti za 2 avta …

  • 14:18 1. Oktober 2021.

    A nista tam blizu zaposlena Damjan Florjančič in Milan Pogačnik? Kaj pa,če sta ona dva....?

  • 13:20 1. Oktober 2021.

    Butasto je imeti električne avtomobile za "čiste". Izboljšajo le zrak v mestih, globalno pa so manj ekološka kot "navadna"...V bistvu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.