Slovenija
5574 ogledov

Požar v garažni hiši sredi Ljubljane, zagorel električni avto

požar Trdinova
1/8
Anže Petkovšek Požar v garažni hiši na Trdinovi ulici v Ljubljani.
V garažni hiši v centru Ljubljane zagorel avto. Več oseb odpeljanih v bolnišnico.

V parkirni hiši Trdinova med Miklošičevo in Cigaletovo ulico v Ljubljani, v neposredni bližini stavbe policije in v bližini stavbe sodišča, je dopoldan izbruhnil požar.

Besede očividca so se izkazale za pravilne, saj so na Gasilski brigadi Ljubljana za Žurnal24 potrdili, da je gorel električni avto. 

Policisti so kasneje pojasnili, da je prišlo do požara na električnih vozilih, ki so bila parkirana v kleti garažne hiše. "Poškodovana so bila tri električna vozila. Gasilci so požar omejili, ter iz stavbe evakuirali 7 ljudi, ki pa niso poškodovani. Kljub temu so reševalci na preventivni pregled odpeljali 4 osebe. Po prvih podatkih je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode."

Gasilci so ogenj na električnih avtih uspešno pogasili v relativno kratkem času. Pri tem so morali do požara pristopiti drugače kot bi v primeru običajnega avta. 

požar Trdinova | Avtor: Anže Petkovšek Požar v garažni hiši na Trdinovi ulici v Ljubljani. Anže Petkovšek

V požaru je bila poškodovana infrastruktura garažnega objekta, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Gasilci so prostore prezračili.

O vzrokih za požar je v tem trenutku še prezgodaj govoriti. Kriminalisti so opravili ogled kraja dogodka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • dare326 16:29 01.oktober 2021.

    V tujini so zaradi vžigov e. vozil, za električarje določili najvišje nadstropje in med avti mora biti za 2 avta prostora.

  • b33ab25186006cead7364298e6e8c765c70692f1 14:18 01.oktober 2021.

    A nista tam blizu zaposlena Damjan Florjančič in Milan Pogačnik? Kaj pa,če sta ona dva....?

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:20 01.oktober 2021.

    Butasto je imeti električne avtomobile za "čiste". Izboljšajo le zrak v mestih, globalno pa so manj ekološka kot "navadna"...V bistvu se večina teh vozil vozi na premog,mazut in plin, proizvodnja pa je daleč od ekološke, sploh kar se akumulatorjev tiče...In ...prikaži večIn seveda "Ne daj Bože", da se vname....tisto je šele "ekološko"..