Požar v Rogu: "Naše bojazni so bile realne"

Foto: Gasilsko društvo Ljubljana mesto Požar v Rogu Foto: Gasilsko društvo Ljubljana mesto Požar v Rogu
MOL napoveduje, da se bo prenova Roga začela še v letošnjem letu.
Oglej si celoten članek

"Kar se je zgodilo, kaže na to, na kar MOL že malo manj kot tri leta opozarja - na vprašanje varnosti," so po požaru v Rogu povedali na današnji novinarski konferenci Mestne občine Ljubljana. "Ne gre le za vprašanje varnosti tistih uporabnikov in uporabnic, ki tam delujejo, ampak tudi okoliških prebivalcev. Dogodek je pokazal, da je to območje območje visokega tveganja."

Dodajajo, da so od okoliških prebivalcev zaradi dejavnosti v Rogu na mestno občino prejeli ogromno pritožb, a MOL zaradi začasne odredbe sodišča, da ne sme posegati v posest uporabnikov nekdanje tovarne na območje, na območje ne sme vstopati.

"Zadnji primer je pokazal, da so bile naše bojazni realne."

Zoran Janković

Foto: Saša Despot Zoran Janković

"Od leta 2016 poteka osem postopkov na sodišču, do sedaj jih je v korist občine rešenih sedem," so pojasnili pri MOL. "Le eden ni rešen, vseh ostalih sedem je pravnomočnih, kar pomeni, da bodo morali obiskovalci občini izročiti posest in plačati sodne stroške."

Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal, da se bo obnova nekdanje tovarne pričela še v letošnjem letu. "Še za zadnjo tožbo prosimo sodišče, naj jo čimprej reši," je povedal in dodal, da imajo sredstva za obnovo rezervirana. "Sodbo pričakujemo čimprej v letošnjem letu. Nato bomo zaprosili sodnega izvršitelja, ki bo Rog izpraznil. Projekt je pripravljen, začetek del pričakujemo še letos."

Zagorelo je sredi noči

V prostorih nekdanje tovarne Rog v Ljubljani je zagorelo v noči na nedeljo, nekaj pred 2. uro zjutraj. Ogenj je zajel več prostorov, preurejenih za bivanje, ki so v celoti pogoreli, ter pet kvadratnih metrov ostrešja. 

Vzrok požara še ni znan, po prvih podatkih policije je najprej zagorelo v sobi v prvem nadstropju, kjer je bila peč na drva. 

xxx

Uporabnika te sobe so zaradi vdihovanja dima odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. 

Požar so pogasili gasili so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Gasilskega društva Ljubljana mesto.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:09 15. Januar 2019.

    Samovžig slame na podstrešju enoumlja .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.