Požar v Šmiklavžu se je končal tragično

Foto: PGD Dolž Foto: PGD Dolž Foto: PGD Dolž Foto: PGD Dolž Foto: PGD Dolž
Postopek ugotavljanja identitete preminule osebe še poteka.
Oglej si celoten članek

V soboto, okoli pol sedme ure zvečer, je prišlo do požara vikenda v Šmiklavžu nad vasjo Pangrč Grm v občini Novo mesto. Po prejetem obvestilu so bili aktivirani gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolž in PGD Stopiče.

Nekaj minut po začetku gašenja so gasilci obvestili policiste, da so v gorečem vikendu našli preminulo osebo. Zaradi zoglenelosti trupla vizualna prepoznava na kraju ni bila mogoča. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, o dogodku pa sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

''Ob prihodu na mesto dogodka je bil požar polno razvit in je zajemal en del objekta, grajenega kot dvojček. Ob gašenju požara in preiskovanju v objektu je bila najdena preminula oseba, iznešena pa je bila tudi plinska jeklenka, ki je predstavljala nevarnost za gasilce,'' so zapisali v PGD Dolž. Gasilci so požar najprej omejili, nato pa dokončno pogasili do pol devete ure. Na kraju je čez noč ostala požarna straža.

xxx

Komisija sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto je v soboto zvečer začela z ogledom in ga zaključila v nedeljo dopoldne. Prve ugotovitve ne kažejo na sumljive okoliščine oziroma znake kaznivega dejanja. Postopek ugotavljanja identitete trupla se nadaljuje, identiteto osebe bodo potrdili s pomočjo DNK, so sporočili iz PU Novo mesto.

Po prvih ocenah je požar povzročil za okoli 50.000 evrov škode na objektu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.