Slovenija
1041 ogledov

Požar v Šmiklavžu se je končal tragično

1/5
PGD Dolž
Postopek ugotavljanja identitete preminule osebe še poteka.

V soboto, okoli pol sedme ure zvečer, je prišlo do požara vikenda v Šmiklavžu nad vasjo Pangrč Grm v občini Novo mesto. Po prejetem obvestilu so bili aktivirani gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolž in PGD Stopiče.

Nekaj minut po začetku gašenja so gasilci obvestili policiste, da so v gorečem vikendu našli preminulo osebo. Zaradi zoglenelosti trupla vizualna prepoznava na kraju ni bila mogoča. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, o dogodku pa sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

''Ob prihodu na mesto dogodka je bil požar polno razvit in je zajemal en del objekta, grajenega kot dvojček. Ob gašenju požara in preiskovanju v objektu je bila najdena preminula oseba, iznešena pa je bila tudi plinska jeklenka, ki je predstavljala nevarnost za gasilce,'' so zapisali v PGD Dolž. Gasilci so požar najprej omejili, nato pa dokončno pogasili do pol devete ure. Na kraju je čez noč ostala požarna straža.

Komisija sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto je v soboto zvečer začela z ogledom in ga zaključila v nedeljo dopoldne. Prve ugotovitve ne kažejo na sumljive okoliščine oziroma znake kaznivega dejanja. Postopek ugotavljanja identitete trupla se nadaljuje, identiteto osebe bodo potrdili s pomočjo DNK, so sporočili iz PU Novo mesto.

Po prvih ocenah je požar povzročil za okoli 50.000 evrov škode na objektu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.