Požarni alarm preplašil male bolnike

Foto: Žurnal24 Pediatrična klinika se je v novo zgradbo preselila lani. (Foto: BOBO)
Dopoldne se je na ljubljanski pediatriji sprožil alarm za požar. Na srečo je bil lažen.
Oglej si celoten članek

Alarm se je sprožil v drugem nadstropju klinike, paciente so evakuirali, nato pa se je izkazalo, da požara ni. Po besedah direktorice Pediatrične klinike Biserke Marolt Meden so zadeve že pod nadzorom.

Preverili so že delovanje vseh sistemom, v stavbi niso ugotovili nobenih tehničnih pomanjkljivosti, ki bi lahko povzročile vključitev alarma.

Poudarili so, da za male paciente in zaposlene ni nobene nevarnosti. Zunanji izvajalci bodo še preverili delovanje sistema javljanja požarov, da se kaj takega ne bi ponovilo.

Ugotavljajo pa, da "bo treba nemudoma obnoviti znanja s področja požarne varnosti in izvesti nekaj vaj za morebitne primere, ko bi spet prišlo do lažnega požarnega alarma".

Generalni direktor UKC Ljubljana Simon Vrhunec pa je na vprašanje, ali ta lažni alarm kaže na napake v sistemu javljanja požarov, poudaril, da ne želijo prejudicirati ničesar. "Vsekakor je bolje, da se je to zgodilo tako, kot pa da bi sistem zatajil, ko bi dejansko prišlo do požara," je poudaril Vrhunec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.