Slovenija
33 ogledov

Požarni alarm preplašil male bolnike

Pediatrična klinika se je v novo zgradbo preselila lani. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Dopoldne se je na ljubljanski pediatriji sprožil alarm za požar. Na srečo je bil lažen.

Alarm se je sprožil v drugem nadstropju klinike, paciente so evakuirali, nato pa se je izkazalo, da požara ni. Po besedah direktorice Pediatrične klinike Biserke Marolt Meden so zadeve že pod nadzorom.

Preverili so že delovanje vseh sistemom, v stavbi niso ugotovili nobenih tehničnih pomanjkljivosti, ki bi lahko povzročile vključitev alarma.

Poudarili so, da za male paciente in zaposlene ni nobene nevarnosti. Zunanji izvajalci bodo še preverili delovanje sistema javljanja požarov, da se kaj takega ne bi ponovilo.

Ugotavljajo pa, da "bo treba nemudoma obnoviti znanja s področja požarne varnosti in izvesti nekaj vaj za morebitne primere, ko bi spet prišlo do lažnega požarnega alarma".

Generalni direktor UKC Ljubljana Simon Vrhunec pa je na vprašanje, ali ta lažni alarm kaže na napake v sistemu javljanja požarov, poudaril, da ne želijo prejudicirati ničesar. "Vsekakor je bolje, da se je to zgodilo tako, kot pa da bi sistem zatajil, ko bi dejansko prišlo do požara," je poudaril Vrhunec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.