Pozor, Arso prižgal rdeči alarm!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na severovzhodu Slovenije je bil razglašen alarm za visoko tveganje za nastanek zemeljskih plazov in poplav.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje je za severovzhod Slovenija izdala rdeče opozorilo zaradi pričakovanih posledic obilnejšega dežja, za jugozahod je medtem še vedno razglašena druga najvišja (oranžna stopnja).

xxx

Visoka možnost nastanka poplav in plazov

"Nad osrednjim Sredozemljem je danes izrazito ciklonsko območje, ki danes prinaša obilnejše padavine in veter. Popoldne in zvečer bo zlasti na vzhodu Slovenija zračna masa postala nestabilna, pojavljali se bodo nalivi, ki lahko ob razmočenem terenu in visokem vodostaju rek prinesejo večje poplave, nove zemeljske plazove in ostale težave," so opozorili.

Foto: Arso Arso - rdeče opozorilo Največ padavin lahko tako danes pričakujemo v jugovzhodni Sloveniji danes dopoldne in sredni dneva, v severovzhodni pa danes popoldne in zvečer.

V manj kot 24 urah bo na teh območjih padlo od 30 do 60 litrov dežja, krajevno pa lahko pade tudi okoli 80 litrov dežja na kvadratni meter.

"Predvsem na severovzhodu lahko glavnina padavin pade le v nekaj urah," so še zapisali. Medtem na Primorskem še vedno piha zmerja do močna burja, posamezni sunki lahko dopoldne še presežejo hitrost 100 kilometrov na uro.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.