Slovenija
10156 ogledov

Pozor, Arso prižgal rdeči alarm!

Močno deževje Profimedia
Na severovzhodu Slovenije je bil razglašen alarm za visoko tveganje za nastanek zemeljskih plazov in poplav.

Agencija za okolje je za severovzhod Slovenija izdala rdeče opozorilo zaradi pričakovanih posledic obilnejšega dežja, za jugozahod je medtem še vedno razglašena druga najvišja (oranžna stopnja).

Visoka možnost nastanka poplav in plazov

"Nad osrednjim Sredozemljem je danes izrazito ciklonsko območje, ki danes prinaša obilnejše padavine in veter. Popoldne in zvečer bo zlasti na vzhodu Slovenija zračna masa postala nestabilna, pojavljali se bodo nalivi, ki lahko ob razmočenem terenu in visokem vodostaju rek prinesejo večje poplave, nove zemeljske plazove in ostale težave," so opozorili.

Arso - rdeče opozorilo | Avtor: Arso Arso
Največ padavin lahko tako danes pričakujemo v jugovzhodni Sloveniji danes dopoldne in sredni dneva, v severovzhodni pa danes popoldne in zvečer.

V manj kot 24 urah bo na teh območjih padlo od 30 do 60 litrov dežja, krajevno pa lahko pade tudi okoli 80 litrov dežja na kvadratni meter.

"Predvsem na severovzhodu lahko glavnina padavin pade le v nekaj urah," so še zapisali. Medtem na Primorskem še vedno piha zmerja do močna burja, posamezni sunki lahko dopoldne še presežejo hitrost 100 kilometrov na uro.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.