Arso sprožil oranžni alarm, to nas čaka

Foto: Bralec
Foto: Bralec
Možna so razlivanja rek in poplavljanja zaledne in padavinske vode.
Oglej si celoten članek

Danes čez dan bodo naraščale reke sprva v severozahodni, kasneje tudi v zahodni in posamezne reke v osrednji Sloveniji. Reke na teh območjih bodo večinoma narasle do velikih pretokov, opozarja Agencija RS za okolje v sveži hidrološki napovedi.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

"Možna so razlivanja posameznih rek, predvsem v zgornjem Posočju in porečju Save Bohinjke. Ob močnih krajevnih nalivih lahko pride tudi do poplavljanja zaledne in padavinske vode. Zvečer in v noči na sredo bodo pričele zmerno naraščati reke tudi drugod po državi, vodnatost bo večinoma ostala srednja," nadaljujejo.

Napoved vremena: To že danes prihaja nad Slovenijo

Za severozahod države so prižgali oranžno opozorilo zaradi padavin, za jugozahod pa tudi zaradi vetra.

Foto: Arso Arso opozorilo Kot pojasnjujejo, bo v sredo čez dan večina rek na jugozahodu države ter Sava v srednjem in spodnjem toku še zmerno naraščala, drugod po državi bodo reke upadale. Jutri in v prihodnjih dneh bo ob jutranji plimi povišana tudi gladina morja. "Jutri se bo morje med 7. in 9. uro razlivalo na najnižjih delih obale, v višini okoli 15 cm," napovedujejo na Arsu.

V četrtek čez dan pa se bo vodnatost rek zmanjševala. "Pretoki rek v Pomurju bodo predvidoma ostali nespremenjeni in mali," še pišejo.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:54 24. Oktober 2023.

    Končno dež!

  • 14:48 24. Oktober 2023.

    mal dezka pa panika jaoo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.