Slovenija
37778 ogledov

Arso sprožil oranžni alarm, to nas čaka

Nevihta Ljubljana Bralec
Možna so razlivanja rek in poplavljanja zaledne in padavinske vode.

Danes čez dan bodo naraščale reke sprva v severozahodni, kasneje tudi v zahodni in posamezne reke v osrednji Sloveniji. Reke na teh območjih bodo večinoma narasle do velikih pretokov, opozarja Agencija RS za okolje v sveži hidrološki napovedi.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

"Možna so razlivanja posameznih rek, predvsem v zgornjem Posočju in porečju Save Bohinjke. Ob močnih krajevnih nalivih lahko pride tudi do poplavljanja zaledne in padavinske vode. Zvečer in v noči na sredo bodo pričele zmerno naraščati reke tudi drugod po državi, vodnatost bo večinoma ostala srednja," nadaljujejo.

Napoved vremena: To že danes prihaja nad Slovenijo

Za severozahod države so prižgali oranžno opozorilo zaradi padavin, za jugozahod pa tudi zaradi vetra.

Arso opozorilo | Avtor: Arso Arso
Kot pojasnjujejo, bo v sredo čez dan večina rek na jugozahodu države ter Sava v srednjem in spodnjem toku še zmerno naraščala, drugod po državi bodo reke upadale. Jutri in v prihodnjih dneh bo ob jutranji plimi povišana tudi gladina morja. "Jutri se bo morje med 7. in 9. uro razlivalo na najnižjih delih obale, v višini okoli 15 cm," napovedujejo na Arsu.

V četrtek čez dan pa se bo vodnatost rek zmanjševala. "Pretoki rek v Pomurju bodo predvidoma ostali nespremenjeni in mali," še pišejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 15:54 24.oktober 2023.

    Končno dež!

  • darefoks 14:48 24.oktober 2023.

    mal dezka pa panika jaoo